Historie

Tidlig på 70tallet oppsto "Øvre Olderdalens Dixielandband", med en stamme av musikere fra Ranheim Musikkforening (RMF). Bandet spilte gjerne på interne tilstelninger i korpset, men kunne også høres som innslag på enkelte konserter. Et av de musikalske høydepunkter for ØOD var en opptreden på "Knaus" i Studentersamfundet i 1974. Det eksisterer et lydopptak fra denne konserten. Bestningen var på den tiden:

Sverre Kr. Hofstad, kornett
Dagfinn Refseth, klarinett
Kjell J. Paulsen, trombone
Jostein Engdal, banjo
Wiggo Darell, kontrabass
Kåre Trulsen, trommer

Senere gikk det litt opp og ned med innsatsen, og besetningen varierte.

Fra 1984 ble det mer stabilitet både i besetning og øvelser. I perioder var Einar Børseth trommeslager, og etter hvert kom Karl Åge Wikstrøm med på bass (tuba), Knut Torsethaugen på trompet, Trond Børseth på banjo, Kurt Skjulsvik på piano og Fredrik Angell på trommer. Første registrerte øvelse i det gjenoppståtte bandet var 10. april 1984 og Dagfinn Refseth var forsatt initiativtager. Vår første opptreden var allerede 4. mai i forbindelse med Charlottenlund skoles 20- årsjubileum, da under navnet "Kurts venner". Etter hvert fremsto bandet under nytt navn - "Vikelvens Jazzband" - oppkalt etter Ranheims store elv.

Et høydepunktet i karrieren er nok opptreden sammen med Magnolia Jazzband (Norges beste trad.jazz-band?) på New Orleans Workshop på restaurant "Guldfisken" i Oslo i 1989. En halvtimes program i Sør-Trønderradioen satte også spor, vi kunne høres på radioen lenge etterpå når de trengte et trad.jazz-innslag.

Vi har vært med på opptak for Sør-Trønderradioen i Meråker og spilt på Jazz-cruise under Fiskerimessa i Trondheim. Et fast oppdrag i flere år var å sette publikum i den rette stemningen på RMFs promenadekonserter. Vår første CD ble spilt inn i 2004. Den andre ble innspilt i Larsville Studio i februar 2010. Vi har hatt flere opptredener på jazzkafé på "Dickens" som fra høsten 2007 ble avløst av Kroks Jazzkafé på Olavs Pub og responsen her har vært svært positiv. I juni 2005 deltok vi på jazzfestival i Sandviken i Sverige, og i august 2007 deltok vi på Tradjazzfestivalen i Kungshamn/Smögen, også i Sverige. I slutten av oktober 2007 hadde vi to konserter kalt "Gla'jazz-kveld" sammen med Malvik blandakor. I 2008 ble et lignede opplegg gjentatt med kor fra Frosta. Et høydepunkt var konserten med Nidarosdomens guttekor i Ranheimkirke 9. januar 2014.

Det har skjedd noen endringer i besetning siden starten. Stein Inge Storvik kom inn på banjo, men har nå sluttet, og har senere desverre gått bort. Tubaen til Karl Åge ble erstattet med Calle Ahlen på ståbass. En milepæl var da Evy Levik kom inn som vokalist. Kurt har gitt seg på piano og er nå ertstattet med Audun Sødal etter at Torstein Kubban hjalp oss en periode. Siste medlem er Leif-Henrik Borge Olsen på gitar.